...........................................................................
KLIK ----- H E R B Á Ř ----- KLIK
dostanete vždy dárek :-)
Úvod » -- TINKTURY PODLE NEMOCI -- » PŘEKYSELENÍ ORGANISMU
Překyselení organismu je typickou civilizační chorobou, která trápí čím dál více jinak zdravých lidí. Přitom mnohdy stačí jen trochu upravit životní styl a problém je pryč.
O překyselení organismu se dnes mluví hodně, ale co je vlastně v tomto případě špatně? Vnitřní prostředí organismu má nějakou ideální hodnotu pH, od které by se nemělo příliš odchylovat – tato hodnota je mezi 7,35 a 7,45. Náš organismus je tedy mírně zásaditý (neutrální pH je 7).
Teď už tedy jistě tušíte, že v případě překyselení organismu dochází k poklesu hodnoty pH pod tento ideální interval. Standardně jde o pokles maximálně o pár setin, což se nám může z pohledu čísel zdát jako málo, ovšem na svém těle to výrazně pocítíme. Pokud pH poklesne pod 7,3, pak se skutečně jedná o problém, který nelze brát na lehkou váhu.
Nejprodávanější produkty v kategorii |
|
---|---|
STEZA - Kotvičníková tinktura - Kotvičník - FORTE 50 ml. | 249,00 Kč |
STEZA - Česneková tinktura - Česnek - FORTE 37 ml. | 149,00 Kč |
STEZA - Kvalitní Kotvičníková tinktura FORTE 1x 50 ml. | 590,00 Kč |
STEZA - Tinktura ŽENŠEN - FORTE 50 ml. | 399,00 Kč |
STEZA - Kvalitní Hřebíčková tinktura - FORTE 50 ml. | 590,00 Kč |
Odkyselení organismu
K odkyselení organismu se hodí také ( odvary nebo tinktury ) z následujících bylinek: benediktu, pampelišky, puškvorce, řepíku, kopřivy, truskavce, tužebníku, šalvěje, tymiánu nebo vřesu. Popíjet však můžete i čerstvou pramenitou vodu nebo zeleninový vývar. Ať již si vyberete kteroukoliv variantu, dodržujte tuto pitnou kúru aspoň po dobu jednoho týdne.
Udržení správného pH
Chceme-li si správné pH udržet i po bylinkové kúře, nezbyde nám nic jiného, než změnit stravovací návyky. Místo bílého pečiva raději celozrnné, místo cukru sladit kvalitním medem, jíst více ovoce a zeleniny. Avšak i s udržením správného pH nám mohou pomoci bylinky nebo tinktury. Zařadíme do svého jídelníčku bylinky z řepíku, lopuchu či černého bezu. Pomáhá také hřebíček nebo česnek. Osvědčené jsou i bylinky, které podporují všeobecnou imunitu – sem patří ženšen, tužebník, růže, měsíček, heřmánek nebo houba šii také.
-----
před snídaní |
5,5 – 7,0 |
po snídani |
7,5 |
před obědem |
7,0 – 7,5 |
po obědě |
7,5 – 8,5 |
před večeří |
7,0 – 8,0 |
po večeři |
6,8 – 7,0 |
těsně před spaním |
pod 6,0 |
Nakonec ještě zmíníme, že pálení žáhy není znamením překyselení organismu. Pálení žáhy je stav, při němž žaludeční kyselina stoupá do nechráněného jícnu.
Lidský organismus je nastaven na tzv. homeostázu, stálost vnitřního prostředí. Jedním z parametrů, který ji definuje, je tzv. pH. Jedná se o míru kyselosti či zásaditosti na stupnici od 0 do 14. „Zatímco v žaludku je pH velmi nízké, okolo 2–4, abychom mohli efektivně trávit, pH krve se pohybuje okolo neutrálního bodu 7.
Dnešní doba doprovázená neustálým stresem, "pojídání" chemických léčiv, nekvalitními potravinami a tím následně hromadění toxické zátěže způsobuje nerovnováhu kyselin a zásad uvnitř našeho těla. Nemoci z překyselení vedou zákonitě k neustálým bolestem a následujícím zdravotním obtížím. Mnozí lidé si však raději místo změny stravovacích návyků vezmou lék a mají pocit, že jsou opět zdraví. Opak je ale pravdou. Léky pouze odstraní projev nemoci, ne její příčinu, navíc zatěžují játra a ledviny a tím dále překyselují organismus ...
Příčiny překyselení organismu
Překyselený organismus (přestože na začátku nic nebolí) je více náchylný k mnoha chorobám a onemocněním. Příčinou Vašich potíží může být tedy dlouhodobé překyselení organismu.
Rovnováha kyselých a zásaditých látek v těle napomáhá udržet zdraví, mládí a štíhlou postavu !
Příznaky
Překyselení organismu (acidóza), vzniká zpravidla v souvislosti s naším nesprávným životním stylem:
Především správná kombinace zásaditých a kyselých potravin nám může zaručit harmonickou rovnováhu v těle.
Nezapomeňte, že konzumace potravin s vysokým obsahem živočišných bílkovin (maso, šunka, paštika) při zpracování tvoří kyselé metabolity. Je nezbytné zařadit do jídelníčku ovoce a zeleninu, pít vodu a zelený čaj ...
Orgánem, který může být nesprávným poměrem kyselin a zásad nejvíce postižen je srdce a s tím související krev. Srdce potřebuje pro svoji činnost velkou dávku energie. Pokud je však v krvi prostřednictvím odstranění kyselin objem překročen, může dojít k městnání kyselin přímo v srdečním svalu a může nastat i srdeční inkfarkt.
Zanesení organismu škodlivými látkami - toxiny má za následek tzv. "husté", kyselé buňky, které jsou v přímém spojení s vysokým krevním tlakem. Krev jako přepravní orgán pro živiny a zplodiny přivádí škodlivé kyseliny z vazivové tkáně a buněk, přijme je a odplavuje do vylučovacích orgánů.
Pokud není k dispozici dostatek zásad a alkalických protilátek, krev se jednou přesytí a nemůže již dostatečně vykonávat zpáteční transport. Toto je stav "přetížení", čili "ztuhnutí kyselin". Červené krvinky ztvrdnou, již nejsou dostatečně flexibilní a nejsou plně schopné obstarat tělu dostatek kyslíku (nepřirozené rychlé dýchání ...)
Kyseliny po své neutralizaci pomocí minerálních látek mohou být "meziukládány" v podobě usazenin - škodlivin v naší vazivové tkáni. Bohužel, díky tomu dochází k nastartování procesů zanesení organismu škodlivými látkami - otravy. Proces stárnutí je kontinuálním procesem tzv. otravy organismu kyselými škodlivinami, v důsledku čehož dochází z různým nerovnováhám organismu a tím k poškozením orgánů, následně nemocím.
Pokud pociťujeme přetížení (svalovou bolest), objeví se bolest u srdce, slabý puls, arytmie atd. K těmto katastrofám patří i mozková mrtvice, nekrózy nohou a různá cévní - žilní onemocnění, zvýšený cholesterol, či hemeroidy. Překyselená krev se snaží uložit kyseliny do periferních oblastí (prokrvovány nejméně), do končetin ramen, pod pokožku hlavy, do mozkových buněk, páteře, kloubů, obratle, plotýnky atd..
Celkový stav související se stravou, překyselením organismu a funkcí střeva je patrný na vypadávajících a řídnoucích vlasech. Jako pozitivní se ukazuje např. změna složení stravy, úprava trávení. Každý kořínek je vyživován krví. Vlasy mají dokonce tu schopnost, že v sobě dokáží uchovávat i jedy. V případě vypadávání vlasů, jak u žen, tak i u mužů jsou prokazatelné zvýšené hodnoty kyselin v krvi, vedle toho odvápnění, případně ztráta minerálů vlasového podloží za účelem neutralizace kyselin prostřednictvím tvorby solí..
Důsledek acidózy (překyselení organismu) je i plísňové onemocnění Candida Albicans (gynekol.výtok - mykóza), které se dnes vyskytuje stále více. Je lékařsky dokázáno, že toto plísňové onemocnění má přímou souvislost s onkologickým onemocněním ...
Překyselení organismu a jídelníček
Naše tělo překyselujeme především našim "moderním" jídelníčkem. Víme, že máme kyselinotvorné, nikoliv kyselé, ale i zásadotvorné potraviny.
Nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny:
Nejvhodnější zásadotvorné potraviny:
Optimální pH moči je od pH 6,8 - 7,4 (čili 7,0 - neutrální).
Většina lidí má pH pod 6 a tím dochází k překyselení organismu, avšak i nepatrné překyselení může velice snadno přerůst v akutní. Neberme proto nízké hodnoty pH na lehkou váhu. Následky dlouhodobého překyselení organismu vedou ke zdravotním obtížím!